Door te kiezen voor zachte materialen en meubels in huis zorg je voor een goede akoestiek in huis. Ga bijvoorbeeld voor een stoffen bank, eetkamerstoelen van stof, kussens op de bank en een heerlijke zachte plaid op je bank. Als je over een interieur beschikt met hardere materialen zoals marmer dan wordt dat op een goede manier verzacht door te kiezen voor zachte materialen. De akoestische materialen van AKMA helpen je!

Zachte gordijnen

Gordijnen zorgen voor een aangename sfeer in huis en zorgen voor een goede akoestiek. Gordijnen zijn vaak een groot oppervlakte aan stof, waardoor het een geluidsabsorberende werking heeft. Hoe groter de gordijnen hoe meer geluid wordt geabsorbeerd. Als je de gordijnen in meerdere lagen weet toe te passen door bijvoorbeeld overgordijnen in combinatie met vouwgordijnen of pliss├ęs is dit zelfs nog beter.

Gebruik maken van roomdividers en planten

Woningen hebben vaak hoekige, lange en rechte wanden. Geluidsgolven maken hier gretig gebruik van en dit komt het geluid in je woning niet ten goede. Door te kiezen voor roomdividers worden de geluidsgolven afgebroken. Zet deze neer op plekken waar weinig tot niets staat zodat de geluidsgolven goed geabsorbeerd kunnen worden. Zet mooie grote planten zoals een mooie grote palm of een plant met grote bladeren neer. Deze zorgen voor een gunstig effect op het geluid in je woning.

Vloerkleden en accessoires

De trend van tegenwoordig wordt gekenmerkt door veelal harde vloeren. Harde vloeren zoals houten vloeren kunnen erg mooi zijn, maar deze zijn niet bevorderlijk voor een goede akoestiek in huis. Vloerkleden bieden een oplossing en zorgen niet alleen voor een fijne sfeer in huis, ze zijn ook onmisbaar voor de akoestiek. Je kan gebruik maken van meerdere vloerkleden om een beter effect te scheppen. Ga in dit geval voor een vloerkleed gemaakt van hoogpolig materiaal.

Het gebruik van meerdere kussentjes op de bank en het gebruik van diverse lekkere dekens en plaids op de bank hebben tevens een gunstig effect.

Speciale akoestische panelen en schilderijen

Een goede oplossing zijn speciale akoestische panelen. Deze zijn vaak van hout verkrijgbaar. Een mooie lamellen wand zorgt voor een geheel eigen sfeer in huis en zorgt voor een betere geluidsabsorptie. De panelen produceren een Scandinavische look in je woning.

Daarnaast zijn er diverse kunstwerken verkrijgbaar die gemaakt zijn van geluiddempend materiaal. Deze zorgen voor een goed resultaat zodat eventuele echo’s snel verholpen kunnen worden.

Ten slotte zorgen deze tips voor een mooie toevoeging in het interieur inclusief geluidsabsorberende eigenschappen.