Ondanks email en laptop blijft het kopen van een vulpen een mooi cadeautje! Niet alleen is het een genot om met een goede vulpen te schrijven, het ontvangen van een handgeschreven brief of kaart is ook anders dan een mailtje in je inbox. Het geeft aan dat er moeite en aandacht aan besteed is. Je maakt gegarandeerd grote indruk op je lezer. Wil je jouw cadeau nog persoonlijker maken? Laat dan de pen graveren met de naam van degene die je de pen geeft. Ook een datum of een korte boodschap kan erin gegraveerd worden. Er is een vulpen voor iedereen! Een vulpen heeft dan wel een luxe en dure uitstraling, maar er is een pen voor elke portemonnee. Online heb je alle keus, verpakt in een mooie geschenkverpakking is het een ideaal cadeau.

 

Vier grote merken vulpennen

Eén van de plekken waar je prachtige en toch betaalbare pennen kunt kopen is de Parker webshop. Natuurlijk zijn er meer merken met mooie pennen, de Montblanc pennen staan bekend om hun Duitse degelijkheid en in de Lamy winkel koop je de duurzame Lamy vulpennen met een tijdloos ontwerp. Wanneer je meer waarde hecht aan Frans design kun je het best een Waterman pen bestellen. Online heb je oneindig veel keuze en kun je op je gemak vergelijken. Niet alleen op basis van prijs, want er zijn zoveel meer aspecten waar je naar kunt kijken: formaat, design, de dikte van de penpunt of het materiaal waar de pen van gemaakt is. Klinkt een pen van goud niet geweldig?

 

Pennen met geschiedenis

Elk merk heeft zijn eigen geschiedenis en verhalen. Zowel over de oprichter van Parker pennen als over de ontwerpen van de Waterman pennen gaat het verhaal dat ze hun eerste pennen ontwikkelden als reacties op de slechte kwaliteit pennen die er in de handel waren. We hebben het dan over het eind van de 19e eeuw. Pennen lekten toen erg en zowel George Parker in Engeland als de Amerikaan Lewis Edson Waterman ergerde zich daar mateloos aan. Zo zou de eerste Parkerpen, maar ook de eerste Waterman ontstaan zijn. De fabriek van Montblanc werd in de jaren ‘20 van de vorige eeuw opgericht en de fabriek van Lamy nog iets later, in de jaren ‘30. Pikant detail; de oprichter van Lamy was eerder vertegenwoordiger bij Parker.

 

Niet alleen vulpennen

Alle vier deze grote merken zijn begonnen met vulpennen, maar ondertussen bieden ze veel meer. Op een gegeven moment zijn ze allemaal begonnen met het produceren van balpennen. Nu maken ze ook rollerballs en fineliners. Daarnaast ook andere producten als vulpotloden, etuis voor de pennen, notitieboekjes en natuurlijk inktpatronen. Montblanc maakt zelfs horloges en manchetknopen. Ook hebben ze veel producten van leer, zoals riemen en portemonees. Dat komt weer omdat hun fabriek al snel fuseerde met een lederwarenfabriek. Die traditie is altijd bewaarde gebleven. Maar wil je een exclusief en luxe cadeau geven? Dan blijft een vulpen, al dan niet gegraveerd, het ultieme presentje.