Als ondernemer wil je jouw bedrijf laten groeien, je wilt bijvoorbeeld projecten voorfinancieren, machines en voertuigen aanschaffen of investeren in personeel. Een zakelijke lening kan je helpen deze doelen te behalen. Overweeg jij om een zakelijke lening af te sluiten en wil je weten waarvoor je een zakelijke lening precies kunt gebruiken? Dan ben hier aan het juiste adres, hieronder vertellen wij je namelijk graag waarvoor je een zakelijke lening kunt gebruiken. 

Wat is een zakelijke lening? 

Allereerst wil je waarschijnlijk weten wat een zakelijke lening precies is? Een zakelijke lening is een lening voor bedrijven die een langlopende investering in het bedrijf willen doen. Als je deze lening aanvraagt en jouw aanvraag goedgekeurd wordt, dan ontvang je het leenbedrag op jouw rekening. Dit bedrag betaal je vervolgens in maandelijkse, gelijke termijnen terug. Daarnaast betaal een vooraf afgesproken rentepercentage over het openstaande bedrag. 

Wanneer kom ik een aanmerking voor een zakelijke lening? 

Nu je weet wat een zakelijke lening is, vraag je je wellicht af of jij (als ondernemer) hiervoor in aanmerking komt? Er zijn, over het algemeen, een aantal criteria waaraan je bedrijf moet voldoen. Zo moet je bedrijf een eenmanszaak, vof, maatschap of bv zijn. Je moet een Nederlandse zakelijke rekening hebben en niet actief zijn in de financiële dienstverlening, publieke sector, scheepvaart, landbouw, adult entertainment, drugs en gokken. Daarnaast moet je minimaal 15 maanden geregistreerd zijn bij KvK, als starter kom je dus niet in aanmerking voor een zakelijke lening. De minimale omzet van je bedrijf moet €50.000 zijn, je moet een positief eigen vernomen en een positief resultaat hebben. 

Welke bedrijfsdoelen kan ik behalen met een zakelijke lening? 

Zoals hierboven aangegeven is, wordt een zakelijke lening gebruikt om een éénmalige grote uitgave of een langlopende investering te doen. Het doel van een zakelijke lening is meestal het behalen van bedrijfsdoelstelling en vooral groeien. Om te groeien zijn er namelijk vaak investering nodig, denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van machines, bedrijfsmiddelen of het bouwen van een webshop. 

Hoe vraag je een zakelijke lening aan? 

Wil jij een zakelijke lening afsluiten en ben je benieuwd of je hiervoor in aanmerking komt? Dan kan je eenvoudig en snel een zakelijke lening aanvragen. Vroeger moest je hiervoor waarschijnlijk naar een fysieke geldvertrekker, tegenwoordig kan je echter ook een zakelijke lening via het internet aanvragen. Het grootste voordeel hiervan is dat je dit gewoon thuis kunt doen en de aanvraag sneller behandeld wordt. Klinkt jou dit goed in de oren en wil je meer weten over het aanvragen van een zakelijke lening? Klik dan hier.